PERNIAGAAN INI DI DAFTAR DI BAWAH SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA (SSM)

Dimiliki sepenuhnya oleh
MIRAH DELIMA ENTERPRISE
N0 PENDAFTARAN : IP0322510-TDENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENGASIHANI...

Bismillahi Rahmani Rahim. Alhamdulillahi Rabbil`aalamin wabihi nastain walahaula walaa quwwata illa billahil `aliyyil adhzim wasolallahu ala khairi khalqihi sayyidina Muhammadin khaatimil`ambiai wal mursalin wasayyidil makhluukin wa`ala aalihi wasohbihi ajmain.

Saudara-sadaraku dengarkanlah ini....Allah SWT tidak menyuruh seseorang itu hanya semata-mata berserah diri (bertawakal). Allah SWT juga tidak menyuruh kita hanya berdoa sepanjang masa,kalau kita tidak tahu akan apa-apa maksud tujuan permohonan kita . Sebaliknya Allah SWT menyurah hambanya supaya berikhtiar,berusaha , bekerja dan berjuang dengan anggota zahir di samping di kita jaganlah lupa kepada Allah SWT Maha Pencipta.Kita disuruh supaya berdoa meminta bantuan memudahkan apa-apa pertongan dan merayu apakah masud yang kita pendamkan di dalam hati kita dengan tulus ikhlas semata-mata untuk mendapat keredhaan Allah SWT.Dengan keimanan dan keyakinan secara khusyuk dan tawaduk yang tiada berbelah bahagi iaitu dari lidah terus ke hati . Faham, ingat dan tahu apa-apa yang disebutkan dan dirayu itu. .. Pada masa itu doa tadi adalah pengaruh besar. Kita sedia maklum bahawa doa yang lahir dari jiwa yang suci adalah senjata yang paling ampuh sekali. lataran ianya menjadi suatu kuasa ghaib yang menjelma daripada pengaruh anggota batin yang besar ertinya kepada perjuangan hidup seseorang...Maka secara kesimpulannya, Doa dan azimat yang berlandaskan syarak itu meruapakan ikhtiar dari anggota batin yang masing-masing itu ada mempunyai rahsia yang paling sulit dan terdapat seribu satu macam HIKMAT YANG AJAIB SEKALI...

Dalam kepercayaan Islam mempercayai kuasa ada kepada benda benda sebagai mutlak(boleh memberi bekas) adalah SYIRIK(DOSA BESAR-KERANA MENYENGUTUKAN KUASA ALLAH YANG MUTLAQ) .Tetapi kepercayaan terjadinya sesuatu itu ada sebab musabbabnya diciptakan Allah berdasarkan apa yang telah ditentukan dalam `maklum mufassilNya`(ilmu Allah yang azali)tidak mengapa.Dan percaya bahawa tiap tiap sesuatu diciptakan Allah adalah untuk mempernyatakan kebesaran dan kekuasaanNya disamping untuk menjadi kegunaan atau mempunyai khasiat untuk hambaNya dan makhlukNya di dunia ini tapi dengan kehendak dan kuasa Allah s.w.t jualah hakikatnya berlaku sesuatu itu.Ulu tombak dan lembing yang lurus itu sudah cukup melambangkan pegangan tauhid seorang pendekar persilatan Melayu-Islam.Wallahua`alam.

sila call/sms
>>

0125411923
( boleh call / sms / amat digalakkan adalah whatsapp ye 24jam..kalau saya lambat balas maaf mungkin saya tidur atau drive )


email
>>> mirahdelimaent@gmail.comINSYAALLAH APABILA SAYA SUDAH PASTIKAN BAHAWA MAHAR SUDAH DI MASUKKAN KE DALAM AKAUN MAYBANK SAYA...KE ESOKKAN HARINYA SAYA AKAN POS (POS LAJU) BARANGAN YANG DIPESAN...(KECUALI PADA HARI CUTI UMUM DAN AHAD .URUSAN AKAN DI TUNDA PADA HARI BEKERJA YG BERIKUTNYA..INSYAALLAH)

( SEKIRANNYA BARANGAN YANG DI PESAN TIDAK DI HANTAR SEPATUTNYA... ANDA BOLEH BUAT ADUAN KEPADA PIHAK YANG BERKUASA- CUMA NYATAKAN NO .PENDAFTARAN SYARIKAT INI SAHAJA DAN BUKTI TRANSAKSI BANK..)

"KEJUJURAN ADALAH MATLAMAT SAYA DAN KEPERCAYAAN ANDA ADALAH HARAPAN SAYA.."


terima kaseh yang tidak terhingga kepada semua sahabat2( semenanjung,sabah,sarawak,brunei dan singapura) yg telah menebus barangan mistik daripada saya...keikhlasan dan kejujuran anda semua amat saya hargai..
semoga anda semua beroleh kebahagian di dunia dan akhirat...dan dipermudahkan segala urusan..insyaallah..

PERINGATAN KERAS !!!

SEMUA BARANGAN ANTIK DAN MISTIK (RARE) INI UNTUK TUJUAN KOLEKSI SAHAJA..SIMPAN ATAS DASAR HOBI SEMATA-MATA DAN ADA JUGA UNTUK TUJUAN PELABURAN KERANA BARANG2 INI MEMPUNYAI PASARAN HARGA YG TINGGI JIKA DI SIMPAN LEBIH LAMA DAN KUALITI YANG BAIK..

BARANG2 INI HARAM DI JADIKAN TANGKAL AZIMAT DAN BARANG2 INI TIADA APA2 KUASA PENYEMBUHAN/PENGASIHAN/KEKAYAAN/REZEKI..
MELAINKAN DENGAN KEHENDAK ALLAH SWT SAHAJA IANYA BERLAKU....
PIHAK SYARIKAT MENASIHATI PARA PEMBELI YANG BERAGAMA ISLAM SUPAYA MENJAUHI KERJA-KERJA KHURAFAT YANG SETERUSNYA MENJERUMUSKAN KITA KELEMBAH SYIRIK.NAUZUBILLAH..

*****KESEMUA BARANGAN MILIK SYARIKAT YANG DI PAPARKAN DI DALAM BLOG INI HARGA /MAHARNYA BOLEH LAGI DIRUNDING INSYAALLAH SEHINGGA JADI MENGIKUT PERSETUJUAN KEDUA-DUA BELAH PIHAK,RUNDINGAN DIGALAKAN DIBUAT MELALUI WHATSAPP ATAU HUBUNGI TERUS DENGAN SAYA 0125411923

*** JIKA (iklan berbayar) SILALAH HUBUNGI TERUS DENGAN OWNER MELALUI NO TELEFON YANG TERTERA PADA POST YANG BERKENAAN UNTUK MAKLUMAT LANJUT

MAYBANK

MAYBANK
NO. AKAUN MAYBANK :558435107259 ( MIRAH DELIMA ENTERPRISE )

CIMB BANK

CIMB BANK
NO AKAUN CIMB BANK : 7031215417 ( MOHD SHAHARUDIN BIN ABDUL MALIK)

western union

western union
customer dari luar malaysia di galakan menggunakan WESTERN UNION ye..sila send no mctn kepada saya selepas transfer dilakukan ye,terima kasih..selepas itu send nama dan alamat pos untuk saya POSLAJU..terima kasih

POS LAJU

POS LAJU
SEMAK STATUS POS LAJU ANDA DISINI

PETUA PENJAGAAN GELIGA

MADU
Madu lebah asli amat sesuai untuk proses 'penuaan' geliga lipan,delima dan pelbagai jenis batu cincin..mengikut pengalaman saya dan para sahabat,biasanya madu akan menjadi kering apabila merendam geliga lian dan delima,..ape yg menariknya geliga ini akan berubah warna dan sifat fizikalnya... wahuallahualamZAFARON
Za’faran adalah sejenis pokok herba dari Loridacces dengan ketinggian 10 hingga 30 cm. Bunga Za’faran mempunyai 3 kelopak bunga dan 3 kelopak daun yang berwarna unggu. Adalah sangat menarik diketahui hanya 5 hingga 7 kilogram Za’faran kering yang dapat diperolehi dari satu hektar tanah. Za’faran tergolong antara bahan yang termahal di dunia. Za’faran mempunyai khasiat dan nilai komersial yang tinggi.Biasanya zafaron yg telah dijadikan minyak di gunakan..calitkan atay ltak zafaran ke atas kapas yang telah di tempatkan geliga tersebutBERAS
Jika nak diterangkan mungkin mereka-mereka akan berkata,…Kenapa Lipan,semut,labah,ular dan lain-lain binatang tidak meletakkan beras,kemenyan,padi dan sebagainya pada geliga yang mereka miliki…Baiklah..Pertama..ianya adalah Petua..pernahkah sewaktu sahabat kecil dulu, orang-orang tua jika mendapati buah atau apa-apa jenisnya yang masih belum cukup masak..mereka akan meletakkan kedalam Beras dan selang beberapa hari, buahtersebut akan masak dengan sendirinya..iaitu apa yang dikatakan ..peram buah…(Tak percaya ambil buah ciku yang tua tetapi belum cukup masak disimpan didalam beras)..InsyaAllah buah ciku tersebut akan masak secara semulajadi..tidak seperti memeramnya didalam bungkusan dan disimpan bersama cobalt (Kabait)..Contoh..geliga lipan jika disimpan tanam didalam beras..ia akan mengekalkan Aura renjatan yang terdapat pada geliga tersebut serta akan membuatkan geliga tersebut masak dengan cara semulajadi…kebanyakkan geliga-geliga disimpan didalam beras untuk tujuan mengekalkan keampuhannya..tetapi jika untuk memulihkan geliga apa-apa jenis sekalipun..ianya haruslah dengan dari asas usulnya..seperti geliga embun..pulihkan dengan air embun…(Contoh)…tetapi jika geliga ular pula..mana la nak cari bisa ular..so simpan didalam beras..kan dulu-dulu ada cerita berkenaan semangat padi…lagi pun..kita ni orang melayu jika 3 hari tak makan nasi..apa jadi kat kita??..kan ke asalnya dari beras..dan padi dan asal tumbuhan dari tanah..ada juga..jika sesuatu geliga ada yang diperam didalam tanah..(contoh Tanah Liat atau Clay)..ini kerana sesetengah geliga adalah terjadi dari tindakbalas dari dalam badan binatang itu sendiri..tetapi asas dan asal usul datangnya geliga ini adalah dari Allah..iaitu dari langit…apakah yang turunnya dari Langit???…bukankah asal nya dari air…asal air adalah dari langit??..malah segalanya bermula dari tanah,air,api dan angin…dan selebihnya dari ALLAH yang maha menjadikan..
Lagipun beras ni kalau nak diikutkan banyak khasiatnya selain dari pada hanya dimasak nasi jer..dari segi perubatan pun ada juga..contoh..bedak sejuk..ianya adalah dari asas Beras..tampal kat muka ..kan licin bersih kulit tu…walau bagaimana pun..banyak lagi jenis material diguna pakai untuk menyimpan sesuatu barangan yang bersifat Alami ataupun Mistik..wallahuallahullam...... ( di petik dari komen dari sebuah blog,tq)


BUNGA.. 
Kebiasaannyua saya menggunakan bunga melur..nampak perubahan jika diletakkan bersama geliga lipan ( letak geliga lipan di dalam kudup bunga melur)


KEMEYAN PUTIH 
amat baik jika di letakkan bersama geliga lipan ( maklumat yg di nyatakan sendiri oleh penjaga geliga lipan milik saya...)